Algemeen nieuws

De onderwijsinspectie is op school geweest. Ze kwamen niet zomaar. Onze school en het bestuur heeft de inspectie gevraagd om te komen, omdat we denken dat we GOED onderwijs geven op CBS de Koning. Maar is dat ook zo? Dat wilden we graag weten. Als we een goed krijgen horen we bij de 10% beste scholen van Nederland

Hoe werkt zoiets?

Alle scholen in Nederland worden ongeveer elke 4 jaar door de inspectie bezocht. Als de inspectie vindt dat het onderwijs op een school in orde is krijgt de school een ‘basisarrangement’ . Een school krijgt dan op verschillende onderdelen een soort rapportcijfer. Een onvoldoende, voldoende of goed.

Zijn de meeste cijfers onvoldoende: dan is de school een zwakke school. Zijn de meeste cijfers voldoende of goed. Dan krijgt de school het voldoende basisarrangement. Dat laatste heeft onze school in 2015 gekregen. 90% van de scholen in Nederland heeft dat. De rest is zwak of goed.

Daarnaast kan een school een bezoek aanvragen om een extra waardering GOED van de inspectie te krijgen. De school kan daarmee laten zien dat ze meer doen en beter les geven dan andere scholen. Dat onderzoek is afgelopen donderdag geweest en we hebben de waardering GOED gekregen. We horen dus nu bij de 10% beste scholen van Nederland!

En…………..

We mogen nu ook het certificaat EXCELLENTE SCHOOL gaan aanvragen. Dat mag pas als een school een GOED heeft gekregen. Die hebben we dus binnen!!!!!!

We zijn hier ontzettend trots op! We doen op de Koning altijd ons best kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. We geven ze veel complimenten, zodat ze zich goed voelen en daardoor verder komen met het leren op school.

Deze keer is het compliment voor ons. Van de onderwijsinspectie!

U kunt van ons verwachten dat we ons voor 100% blijven inzetten voor uw kind.