Algemeen nieuws

Met ingang van volgende week donderdag zal ieder kind van groep 4 t/m 8 beschikken over een eigen chromebook (laptop) op school. We zijn blij dat we van de kleine tablets af zijn die in groep 4, 5 en 6 nog gebruikt werden. Op deze manier kunnen we kinderen goed les geven met digitale leermiddelen. Groep 3 volgt in 2019.

U begrijpt natuurlijk dat het een behoorlijke investering is geweest om al onze kinderen van een dergelijk apparaat te voorzien, zo’n €450,- per leerling. De school is van mening dat de kosten voor een dergelijk apparaat niet voor rekening van ouders mag komen, zoals op veel scholen van voortgezet onderwijs gebeurd. Veel scholen in het basisonderwijs werken met een aantal apparaten per klas, waardoor niet ieder kind optimaal kan werken. Ook wij hebben dat gedaan de afgelopen jaren. Daarom zijn we nu extra blij dat we ieder kind een chrome book kunnen geven.

Doordat ieder kind nu zijn eigen chromebook heeft kunnen we kinderen beter begeleiden. We kunnen leerstof op maat geven wanneer een kind dat nodig heeft. Dat geldt zowel voor de kinderen die meer uitleg en oefening nodig hebben, als voor de kinderen die begaafd zijn. Ook zij hebben uitleg en oefening nodig, maar dan op hoger niveau dan de klas. een sterk punt van onze school.