Algemeen nieuws

Vrijdag 15 april om 10.30 u. gaan we met alle kinderen van de school een speciale tegel in ons schoolplein plaatsen.  Dat is de

“ time out tegen pesten “

tegel.

De stichting twentetegenpesten heeft deze tegel beschikbaar gesteld aan onze school.  Deze stichting is opgericht door Karin de  Wals, de tante van Tim Ribberink , de 20 jarige jongen die in 2013 zelfmoord heeft gepleegd, omdat hij ernstig gepest werd.

Karin van der Wals schrijft op de website twentetegenpesten.nl :

“Wij hadden hem kunnen helpen”. “Tim heeft nooit laten weten hoe erg het pesten voor hem is geweest en daardoor hebben wij hem niet kunnen helpen.

De dood van Tim Ribberink is voor onze school de start geweest van ons traject’ Bouw aan Jezelf’, gericht op het voorkomen van pesten. Wij zijn van mening dat een school een belangrijke rol speelt in het voorkomen van pesten.

Ook al hebben we het certificaat ‘Veilige school’ gekregen als school waar weinig gepest wordt, toch willen we dit onderwerp steeds bespreekbaar maken met kinderen en daarom plaatsen we deze tegel. We willen laten zien dat pesten niet okéis op onze school.

Wilt u komen kijken? U bent van harte welkom !